Grill i Gribskov seniorcenter

I maj 2009 gik jeg på efterløn, hvilket også betød, at jeg sluttede mit arbejdsliv. Efter næsten 50 år på arbejdsmarkedet, kun afbrudt af min studietid og militærtid, skulle jeg nu starte en ny epoke af mit liv. Det var med stor spænding og en smule vemodigt, at jeg sagde farvel til mit job. Men trods alt glædede jeg mig rigtigt meget til at blive min egen herre over min tid. Jeg havde selvfølgelig forberedt mig på, hvad jeg så skulle lave, og det skulle da også hurtigt vise sig, at jeg sagtens kunne finde beskæftigelse. Der var nok af muligheder for at få frivilligt arbejde inden for de områder, som jeg ønskede at beskæftige mig med.

Skovtur med Gribskov seniorcenter

Seniorlivet i Gribskov byder på mange muligheder for aktiviteter og oplevelser. Det er kun et spørgsmål om, at man selv gør noget for at deltage. Det første, jeg gjorde, var at kontakte Gribskov Seniorcenter (det tidligere Helsinge Aktivitetscenter). Her gik der ikke lang tid, før jeg blev meget involveret i deres IT (selvfølgelig) inden for områderne datastue, netværk, undervisning, brugersupport, hjemmeside og video/foto. Så der var rigeligt at tage fat på og absolut ikke tid til at gå og kede sig. Senere blev jeg også involveret i brugersupport indenfor områderne smartphone og tablets – både android og ios (Apple). Mit største problem har hidtil været at begrænse mig, da der jo også er andet end IT i tilværelsen. Men det har jo altid har min interesse, så i realiteten fortsatte jeg bare at beskæftige mig med min hobby, og samtidig havde jeg jo den fordel, at hvis der var nogle ting, som ikke var spændende, så kunne jeg bare sige nej tak. Jeg er jo min egen herre.

I Fugleparken, Græsted med Helsinge pensionistforening

Senere er jeg også blevet involveret i andre pensionistforeninger. Jeg laver bl.a. hjemmeside for Helsinge Pensionistforening, og i forbindelse med mine udflugter og rejser laver jeg videoer og diasshow for Ældresagen i Helsinge, som kan ses via deres hjemmeside.

Foruden at være frivillig i disse foreninger deltager jeg også rigtigt meget i deres arrangementer, især deres ture og rejser. Det er både en-dages ture, mindre rejser på 2-3 dage og længerevarende rejser. Jeg har været på rigtig mange rejser med Ældresagen, Helsinge, hvilket du kan se mere om andet sted på hjemmesiden.