Anni-0021-a1

Mig 🙂

Jeg er født i 1946. Min barndom tilbragte jeg på Vesterbro, København, indtil jeg var 12 år. Man kan godt sige, at vi boede i Københavns slum. Vores lejlighed var beliggende i en baggård med gårde på begge sider. Her boede vi i stuen med husets kælder direkte under os. Lejligheden var 38 kvadratmeter stor. Her boede jeg for det meste sammen med min mor og min lillesøster. Af og til havde min mor også en kæreste boende, og i en periode indtil jeg var 4-5 år boede min lillebror med sin far her også. Lejligheden bestod af 2 værelser, et køkken og et toilet. Så der var lidt trangt en gang imellem. Men vi klarede os da alligevel.

Saxogade79

Et kig ind i gården i Saxogade. Nr. 79 lå inde i gården til højre.

Vi var ikke særlig velhavende. Min mor, som forsørgede os, havde ikke noget arbejde, så vi levede af det, som man dengang kaldte socialhjælp. Det var ofte meget hårde tider. Socialhjælpen slog ikke altid til, når vi både skulle have mad og tøj, samtidig med at de faste udgifter skulle betales. Dette havde jeg dog ikke så meget forstand på dengang. Men jeg husker, at vi tit fik f.eks. røræg og risengrød til aftensmad i stedet for rigtig mad. Risengrøden blev normalt lavet af minutris, som vi fik “på klods” i ismejeriet. Sjovt nok, er jeg stadig meget glad for grød af enhver art :-).

Jeg husker stadig mange ting fra min barndom. Bl.a. det sociale sammenhold, min skoletid, vennerne og livet i gården. Det sociale sammenhold var imponerende. Alle hjalp hinanden. Hvis vi havde problemer, kunne vi bare henvende os til en af opgangens beboere, hvis vores mor ikke var hjemme. De var som regel altid parate til at hjælpe. – Vi havde et helt godt sammenhold mellem børnene i gården. Vi var normalt altid ude og lege. Der var jo ikke meget plads i lejligheden. Enten legede vi i gårdene, eller også tog vi på legepladsen i Skyd

ebanen eller Enghaveparken. Vi tog også en del i Søndermarken. Der var også en legeplads i Saxogade, som vistnok hed Saxoly (er ikke helt sikker). Her legede vi også en del, da den jo lå i nærheden.

Jeg gik i børnehaven, som lå ved Absalon kirke, og jeg gik på fritidshjem i Saxoly. Jeg husker ikke så meget fra denne tid.

Mens jeg boede i Saxogade, gik jeg på Matthæusgades Skole. Her gik jeg de første 5 år af min skoletid.

Da jeg blev 12 år flyttede jeg hjemmefra til Det kgl. Opfostringshus i Hellebæk. – Det kan du se mere om andet sted.

Nedenfor kan du se foto fra min barndom på Vesterbro. Klik på billederne for at få dem op i stor størrelse.