Som sædvanligt var der meget tomt i huset efter at vi havde sagt farvel til endnu en hund (Perry). Der var nok ekstra tomt efter hende på grund af de mange udfordringer vi havde med hendes ben. Igen var vi lidt i tvivl om vi skulle have en ny hund. Vi havde jo stadig 2 hunde, Bibi og Zindy. Men efter et stykke tid blev vi enige om at kontakte Græske hunde igen, for at få en anden hund. Efter lidt korrespondance frem og tilbage faldt vores valg på en mellemstor hund, der hed Roiby. Man kendte ikke ret meget til hendes fortid, men hun var næsten lige blevet indfanget på gaden, og der var ingen i Grækenland, der søgte efter hende. Så noget tydede på, at hun var blevet efterladt, fordi ejeren ikke ville have hende mere. Hun fejlede ikke noget, men var lidt stresset og nervøs, hvilket kunne have mange årsager. I første omgang havde man taget hende i privat pleje for at lære hende lidt nærmere at kende. Da hun fungerede fint, og da der ikke var noget negativt ved hende, blev vi tilbudt hende. Vi fik en beskrivelse og nogle billeder af hende, og så var vi solgt. Det skulle bare være hende.

Den 13. november 2013 tog vi ind i lufthavnen for at hente Ruby (tidligere Roiby). Spændingen var stor, men heldigvis blev vi ikke skuffet. Hun var fuldstændig, som vi havde forestillet os: mellemstor hund, ganske køn, meget kærlig anlagt og nem at have med at gøre. Hun var lidt medtaget af de mange ting, hun havde været ude for de sidste dage, men vel ankommet til Helsinge og vel modtaget af Bibi og Zindy, faldt der lidt mere ro over hende og os andre. – Ruby er født den 10-1-2013.

Efter nogle få dage var det som om Ruby havde boet her altid. Selvfølgelig var der lige nogle ting, som hun skulle vænne sig til ved os, men hun var renlig med det samme, kunne være alene hjemme og trivedes fint med de andre hunde. Hun var fortsat lidt stresset, hvilket kom til udtryk ved, at hun nogen gange havde svært ved at finde ro, og ved at hun gøede meget af den mindste ting. Derudover havde hun store problemer med at køre bil. Hun ville absolut ikke være i hundeburet. Her hylede og skreg hun, så vi skulle helst ikke have hende med ud og køre. Men vi tog det hele stille og roligt, og kørte videre med hende på hendes betingelser. Det gik da også rigtigt godt. Hun er nu blevet en mere rolig hund. Hun gør stadig, men det skyldes nok mere at der er noget terrier i hende end stress. Hun kan også køre bil. Når hun kommer ud i hundeburet lægger hun sig stille ned, når vi kører. Så hun er faldet rigtigt godt til hos os. – En ting som vi undre os over, er hendes opførsel om natten. Lige fra dag et lægger hun sig i sin hundekurv, når vi går i seng. Her bliver hun liggende lige indtil vi står op næste morgen. Det har altid imponeret os :-).

Opdatering juni, 2016: Vi har i dag kun Zindy og Ruby boende, da Bibi jo er gået over regnbuen. Men de har det vældig fint sammen. Ruby følger mig overalt både ude og inde, så vi hygger os. Alt er bare så harmonisk herhjemme. – Du kan se billeder af Ruby nedenfor. Der er videoer på vej andetsteds.