Beskrivelse

1. dag: Direkte til Rüdesheim: Efter opsamling kl. 6.00 Gilleleje Station, 6.15 Græsted Rutebilstation og 6.30 i Helsinge. Parkvænget ved Helsingegårdens P-plads går turen mod Rødby, hvor vi sejler til Puttgarten. Videre gennem Nordtyskland, Hamburg, Hannover og Frankfurt til Rüdesheim. Vi holder passende pauser undervejs. Fremme ved hotellet til middag ca. kl. 20.00, herefter indkvartering.

2. dag: Oplevelser i idylliske Rüdesheim: Om formiddagen går vi med rejselederen en lille gåtur i vores dejlige værtsby Rüdesheim samt en tur med det lille tog “Winzerexpressen”, på en fin tur rundt i byen og ud i vinmarkerne. Tid på egen hånd til at udforske byen, besøg evt. det spændende Siegfrieds Mekaniske Musikkabinet, som rummer en imponerende samling af selvspillende lirekassemaskiner. Hen på eftermiddagen kører op til Hildegard van Bingens kloster, som hun grundlagde i 1165. Klostret blev senere ødelagt, men et nyt blev bygget i 1903. Hildegard er blevet kaldt middelalderens største kvinde. Vi er der så vi oplever Vesper kl. 17.30, (bøn i den katolske kirke ved solnedgang) og vi får smagsprøve af vin de selv fremstiller. Der er mulighed for at købe forsk. produkter som Klostret selv fremstiller. Efter middagen er der mulighed for at følge med rejselederen på tur i den navnkundige Drosselgasse, gaden der sprudler af musik og dans og glade stunder.

3. dag: Mosel-sejltur og vinbyen Bernkastel-Kues: Vi starter dagen med at tage færgen til Bingen og herefter har vi kurs mod Mosel. Vi kører gennem det pragtfulde naturområde Hunsrückbjergene, som er en lav bjergkæde, hvor mange af bjergene ikke er højere end 500 m, vi kommer til Traben-Trarbach. Herfra med båd til vinbyen Bernkastel-Kues, en meget smuk sejltur til utvivlsomt den smukkeste by ved Mosel. Vi slentrer i byen og nyder middelalderstemningen og de skønne, spidstagede bindingsværkshuse. Vi kører ad naturskøn rute retur til Rüdesheim.

4. dag: Koblenz, Loreley og festfyrværkeri: Dagens udflugt begynder med en tur ad den smukke vej langs Rhinen til Koblenz. Ved flodens smalleste sted tårner Loreley-klippen stejlt op. Førhen var stærke understrømme her skyld i mange grundstødninger. I dag symboliseret af Loreley-statuen, en smuk jomfru, som lokker sømænd i ulykke. I den gamle romerby Koblenz ser vi borgen Ehrenbreitstein. Heroppe er der et storslået panorama over Mosel og Rhinen og “Deutsches Eck” – landtangen mellem de to floder. Tilbage i Rüdesheim besøger vi Asbach Uralt fabrikken her ser vi, hvordan den tyske “cognac” fremstilles – og så skal vi naturligvis smage på den gode drik. Resten af eftermiddagen til egne oplevelser.
Sidst på dagen skal vi med båd fra Rüdesheim på en aftensejltur med middag om bord. Undervejs nyder vi det fantastiske skue, “Rhinen i Flammer”, som oplyser borge og bjergsider med et pragtsprudlende festfyrværkeri. Tilbage i Rüdesheim efter midnat.

5. dag: Idar-Obersteins ædelstens-mekka: Vi besøger Niederwald-monumentet, hvorfra der er en storslået udsigt over Rhindalens vinlandskab. Mulighed for at tage svævebanen ned over vinmarkerne tilbage til Rüdesheim. Om eftermiddagen tager vi færgen til Bingen og kører langs Nahe floden til ædelstensbyen Idar Oberstein og her besøger vi et af de mange ædelstenssliberier, som byen er så berømt for. Mulighed for indkøb. Vel hjemme i Rüdesheim skal vi til vinsmagning hos en lokal vinbonde. Måske skal vi bruge vores sidste aften i Rüdesheim til hygge i Drosselgasse?

6. dag: Afsked med Rüdesheim: Efter tidlig morgenmad kører vi nordpå. Vi holder passende pauser undervejs. Vi gør ophold for indkøb ved Fleggaard el. Bordershop inden vi sejler retur fra Puttgarten til Rødby. Vi forventer at være i Helsinge hen på aftenen.
Hotel Central Hotel 3* superior, er et hyggeligt familiedrevet hotel beliggende i centrum af Rüdesheim ved markedspladsen og gågaden (ikke ved jernbanen) og kun få minutters gang til “Drosselgasse”. Restaurant, bar, delvis elevator og velindrettede værelser alle med bad, toilet, hårtørrer, tv og safe. Der kan forekomme værelser af forsk. størrelse. Hotellet har et rigtig godt køkken med lokale og internationale retter. Hotellet er et ikke ryger hotel.

Foto og video

Klik her for at se et diasshow fra turen

Klik her for at se en video fra turen