I 2017 var jeg på sejlads på Donau om bord på flodkrydstogtskibet DCS Amethyst. Vi havde 3 spændende byrundture i de tre hovedstæder Wien, Budapest og Bratislava. Vi passerede gennem fire lande og forbi nogle af de smukkeste steder langs Europas næst længste flod. Afslapning og forplejning var i top, mens vi nød de smukke panoramaer langs Donau, måske på det flotte soldæk med liggestole til fri afbenyttelse.

Følgende beskrivelse er fra brochuren for rejsen:

1. dag: Afrejse mod Donau: Efter opsamling kl. 6.00 Gilleleje Station, 6.15 Græsted Station Syd og 6.30 i Helsinge, Parkvænget 43 ved Helsingegårdens P-plads går turen syd på til Gedser, hvor vi skal sejle til Rostock. I Tyskland går turen sydpå forbi Berlin med passende pauser undervejs til overnatningshotel i Midttyskland. Indkvartering og middag på hotellet.

2. dag: Passau: Efter morgenbuffeten fortsætter vi via Nürnberg og Regensburg. Midt på eftermiddagen kommer vi til Passau, som ligger smukt, hvor floderne Inn og Ilz møder Donau, og her venter DCS Amethyst. Efter indkvartering, velkomstdrink og præsentation af skibets besætning nyder vi en dejlig middag.

3. dag: Wien: Skibet sejler gennem de åndeløst smukke flodlandsskaber og ved middagstid er vi fremme i Wien. På byrundturen får du et godt indtryk af denne romantiske by. På turen ser vi Hundertwasser-huset, Operaen, museet for finere kunst, Parlamentet, det gotiske rådhus, Universitetet og Børsen. Vi fortsætter byrundturen i Wiens gamle bydel med de hyggelige gader og imponerende bygninger i jugendstil. Skt. Stefan-Katedralen, Den Spanske Rideskole og Hofburg. Først på aftenen sejler vi fra Wien.

4. dag: Budapest: Ved ”Donauknæet” slår Donau nogle vældige sving, en storslået oplevelse. Vi er i Budapest fra morgenstunden, og vi skal på byrundtur i den imponerende hovedstad, der er delt i to dele af Donau med Buda på højre bred og Pest på venstre bred. Du oplever på Pest siden den imponerende Helteplads, den tidligere paradegade Andrássy Ùt, Skt. Stefan-basilikaen, Ungarns Statsopera og byens varetegn, Parlamentet, som er et arkitektonisk mesterværk fra 1904, forbilledet var det engelske Parlament. Efter frokost ser du Buda siden. På Borghøjen ligger den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gader, kongeslottet, den smukke Kæde-bro og Mathias kirken. På Gellertbjerget med Frihedsgudinden, nyder du den storslåede udsigt over byen. Vi sejler fra Budapest hen på aftenen.

5. dag: Bratislava: Vi ankommer til Slovakiets lille, charmerende hovedstad Bratislava kun 60 km fra Wien lige over middag, og hurtigt fornemmer du, at her har hverdagen været noget anderledes. Sovjet-arkitekturen står i stærk kontrast til de prægtige renæssancebygninger i den gamle bydel. Du oplever byen til fods i den gamle bydels små gyder, forbi elegante pladser og velholdte huse. Du ser Michaels porten og Michaels tårnet, det gamle rådhus og Nationalteatret. Bratislava var tidligere også musikkens by, så her har Mozart, Haydn, Beethoven, Rubinstein og Hummel alle optrådt. Sidst på eftermiddagen sejler vi atter mod Østrig og om aftenen er der festaften med 5-retters menu.

6. dag: Stift Melk og Wachau: Om morgenen ankommer vi til byen Weissenkirchen, og du kan nyde livet i den lille hyggelige by eller tage med på udflugt til Østrigs største og et af verdens mest berømte klostre ”Stift Melk”. Det ligger på en høj klippe, så der er en helt fantastisk udsigt fra klostret. Hjemme på skibet nyder vi frokosten, mens vi sejler videre gennem det magisk smukke vinområde Wachau, et af UNESCOs verdenskultur-arvsteder. De bløde bakker overstrøet med vinmarker så langt øjet rækker, de middelalderlige små byer og Donaus flodbredder gør det til et uforglemmeligt sted at være.

7. dag: Afsked med DCS Amethyst: Efter morgenmad om bord tager vi afsked med skib og besætning for igen at sætte kurs mod hjemlige himmelstrøg. Vi ankommer til overnatningshotellet i Midttyskland sidst på eftermiddagen.

8. dag: Hjemme igen: Efter morgenbuffet fortsætter vi mod nord, med ophold undervejs. Vi sejler igen med færgen fra Rostock til Gedser. Sidst på dagen er vi igen hjemme og vi må tage afsked med vore rejsefæller efter en fantastisk rejse med mange skønne oplevelser.

NB! Forbehold for ændringer i rejseplanen pga. af ændringer i vandstanden på Donau. DCS Amethyst 4* Skibet er et moderne 3 dækker skib, og alle kahytter er udvendige med vindue eller fransk altan, moderne indrettet med bad og toilet, føntørrer, 220 V, TV og safe. Kahytterne er ca. 15 m2 og er fordelt på hoveddæk m/ vindue (M1) midterdæk m/ fransk altan (R1) og panoramadæk m/ fransk altan (D1). Hyggelig restaurant, lounge-bar og dansegulv, reception, souvenirbutik, aircondition og soldæk med liggestole til fri afbenyttelse. Indendørs spa og fitness område til fri afbenyttelse. Dagligt vil der være live musik i baren, og vekslende arrangementer om aftenen som f.eks. underholdning af personalet. Diverse I Tyskland, Østrig, Slovakiet benyttes Euro og Forinth i Ungarn. Drikkepenge som betales om bord ca. 15 Euro pr. person

Klik her for at se et diasshow fra turen

Klik her for at se en video fra turen