Beskrivelse

Syd for Alperne i de mest fortryllende omgivelser, ligger Gardasøen, som er den største af de italienske søer. De omkringliggende bjerge giver læ og et dejligt mildt klima. Vi boede i den hyggelige by Riva del Garda på Hotel Centrale med en fantastisk beliggenhed midt på byens torv ud til den maleriske lille havn. Her var smalle gader med interessante bygninger, forretninger og et væld af hyggelige restauranter og cafeer.

img_1643Alle udflugter var inkluderet. Der var en udflugt langs Gardasøen inklusive en dejlig sejltur på søen, udflugt til Romeo og Julies by Verona samt en udflugt med skønne naturoplevelser i bjergene i Gardasøens bagland. Derudover var der naturligvis også besøg på et par af områdets gode vingårde.

Vi boede på Hotel Centrale som var indrettet i en flot gammel bygning midt i Riva del Garda ved Gardasøens nordlige ende. Hotellet er bygget omkring 1375 i veneziansk stil og ligger smukt ved byens hyggelige torv og lige overfor den maleriske lille havn. Hotellet havde spisesal, bar og restaurant med flot udsigt over Gardasøen. Aftensmaden var en fast 3 retters menu med salatbar og fri vin. 

Hotellet havde elevator og der var gratis WI-FI i lobby og i restauranten. Værelserne var enkelt indrettede med eget bad, telefon, tv og safeboks. Det var ikke den vilde luksus. Men det gjorde ikke så meget, da det jo ikke var der, vi skulle opholde os mest.

Dag 1, lørdag

Efter ankomsten til Venedig lufthavn kørte vi i egen bus til Riva del Garda. Oprindeligt var det planlagt, at vi skulle have besøgt en by, Bassano del Grappa, på vejen. Men da vi var forsinket i forhold til tidsplanen (flyforsinkelser), blev besøget sprunget over. Efter ankomsten til hotellet var der indkvartering med efterfølgende middag. Derefter kunne vi bruge tiden på os selv, og da vi havde siddet ned det meste af dagen, var det jo fint med en gåtur i byen for at sondere terrænet.

Dag 2, søndag – Byvandring Riva del Garda

Om formiddagen arrangerede rejselederen en guidet byvandring i Riva del Garda. Om eftermiddagen kunne vi selv gå på sightseeing på egen hånd. Så det meste af dagen gik primært med gåture i byen med nogle få afstikkere til byens lokale restauranter. Aftenen blev tilbragt på hotellets terrasse sammen med resten af selskabet.

Dag 3, mandag – Gardasøen rundt – vingårdsbesøg

Efter morgenmaden var der afsejling fra den lille havn i Riva del Garda. På sejlturen oplevede vi de maleriske byer og det smukke landskab fra søsiden. Vi gik i land på Gardasøens vestbred og kørte op mod vingården Borgo alla Quercia, hvor vi nød en vinsmagning og en let frokost i smukke omgivelser. Om eftermiddagen fortsatte turen i bus langs Gardasøens østbred, hvor vi gjorde ophold i den maleriske by Garda, som har givet søen navn. Efter opholdet i Garda kørte vi videre langs den skønne østbred mod Riva del Garda. Undervejs var der besøg i byen Malcesine, der ligger for foden af bjerget Monte Baldo. Det var en dag med mange nye indtryk.

Dag 4, tirsdag – Varone vandfaldet – Tenno-søen – vingårdsbesøg

Dagens udflugt bød på storslåede naturoplevelser. Vi kørte først op til det imponerende Varone-vandfald og derefter videre til Tenno-søen med det smukke smaragdfarvede vand. Vi sluttede dagens tur med besøg på vingården Madonna delle Vittorie med vinsmagning og en let anretning.

Dag 5, onsdag – Italiensk marked

Onsdag var markedsdag. Der var mulighed for på egen hånd at opleve et typisk italiensk marked og gøre en god handel. Eftermiddagen var på egen hånd, hvor vi sejlede til en by, Limone, som lå ved Gardasøen.

Dag 6, torsdag – Verona

Dagens tur gik til den skønne by Verona, der ligger smukt ved Adige-flodens bugtede løb. Verona er en af Italiens s2680046smukkeste byer og stedet for Shakespeares udødelige drama, Romeo og Julie. Vi skal oplevede byens historiske centrum, Julies balkon og den romerske arena, der hver sommer danner ramme om stemningsfulde operaforestillinger. Senere på eftermiddagen var vi et destilleri for grappa.

Dag 7, fredag – På egen hånd

Dagen var på egen hånd. Vi var nogle, der valgte at vandre op til en slotsruin ved byen Garda del Riva for at nyde en imponerende udsigt over byen og Gardasøen.

Dag 8, lørdag 17. september – Afrejse

Efter morgenmaden forlod vi Riva del Garda og satte kurs mod Venedig lufthavn. Hjemturen forløb efter planen.

Foto og video

Klik her for at se et diasshow fra turen

Klik her for at se en video fra turen