Sidst i juli måned 2018 var jeg på en tur til Alsfeld i Tyskland sammen med Helsinge Pensionistforening. Jeg havde tidligere tilmeldt mig denne tur, men da der var venteliste forventede jeg ikke at komme med. Men 5 dage før afrejsen fik jeg en opringning om at der var en ledig plads. Kufferten blev hurtigt pakket, og jeg fik en plads i bussen.

Det var bare en lille rejse på 5 dage i bus, hvor henholdsvis 1. og sidste dag primært foregik i bus. Så der var reelt kun 3 dage med oplevelser. Men det var alligevel en rigtig god tur med både nye og gamle bekendtskaber fra Helsinge og omegn. Nedenfor kan du se programmet for turen, og sidst på siden, har jeg indsat et diasshow og en video fra turen. 

Program

1. dag. Afrejse fra Helsingegårdens parkeringsplads 30. juli kl. 5.30. – Alsfeld  er beliggende i den vestlige side af Tyskland, ikke så langt fra barokbyen Fulda. Vi var fremme ved Hotel Zum Schwalbennest tidligt på aftenen og her ventede middagsmaden. Det charmerende og familieejede hotel er beliggende ca. 200 meter fra Alsfelds historiske middelaldercentrum. Hotellet har en god restaurant og en meget hyggelig krostue, tillige med en hyggelig krohave. 

2. dag så vi nærmere på Alsfeld med en lille byvandring, hvor vi bl.a. så byens maleriske centrum med smukke bindingsværkshuse og byens rådhus, der er en af de mest fotograferede bygninger i Tyskland.

Herefter kørte vi til Bad Berleburg. Byen blev for alvor kendt, da prinsesse Benedikte giftede sig med prins Richard og bosatte sig på det fine renæssanceslot. Vi fik naturligvis en rundvisning på slottet.

3. dag gik turen til Barokbyen Fulda. Sammen med rejselederen gik vi en byrundtur gennem barokkvarteret, forbi domkirken og slottet, inden der blev god tid til at gå rundt på egen hånd. På tilbagevejen fulgte vi den tyske eventyrrute, hvor bl.a. Lauterbach er kendt fra Grimms eventyr. En del af eftermiddagen var til fri rådighed hjemme i Alsfeld.

4. dag fik vi en flot køretur til Rhinen og vinbyen Assmannshausen. Vi spiste frokost på hotel Unter Den Linden. Herefter gik vi ombord på en af Rhinflodbådene og sejlede en times tid og kom til Rüdesheim, Rhinens mest berømte by. Her fik vi et par timer til fri rådighed. Rüdesheim er en meget levende by.

5. dag vinkede vi farvel til Alsfeld straks efter morgenmaden og kørte hjemad.

 

Klik her for at se et diasshow fra turen

Klik her for at se en video fra turen